Tre råd til udskiftning af taget

Er der kommet luft i budgettet? Eller trænger huset blot til et nyt tag? Så kan det være en god idé med en tagrenovering. Til gengæld er en tagrenovering en af de mest omfattende og dyreste boligforbedringer, du kan foretage dig.

Nedenfor giver vi tre råd til udskiftning af taget.

Hvad koster et nyt tag?

Netop fordi en tagrenovering er en af de dyreste tagrenoveringer, man kan foretage sig, er det svært at give et præcist estimat for, hvad et nyt tag kommer til at koste. Det gælder også, fordi der er mange faktorer der har indflydelse på, hvad du endeligt kommer til at skulle betale for et nyt tag.

Prisen på et nyt tag afhænger bl.a. af antallet af kvadratmeter, der skal belægges med nyt tag, tagtypen (her kan man vælge mellem bl.a. tegltag, ståltag, eternittag og tagpaptag) og øvrigt tillægsudstyr som for eksempel om der også skal nye ovenlysvinduer, kviste, altan, skorsten eller nye stigetrin. Det er derfor svært at give et eksakt estimat. Men typisk vil man kunne regne med en kvadratmeterpris på mellem 900-2.300 DKK. Den billigste tagtype er tagpap, mens den dyreste ofte betragtes at være tegltag eller zinktag. Læs mere her.

Indhent flere tilbud på opgaven

Når du har besluttet dig for, at du vil have et nyt tag til boligen, er det vigtigt, at du indhenter mange forskellige tilbud. På den måde sikrer du dig, at du kan vælge det bedste tilbud til den bedste pris. Hvis der er stor forskel på, hvad de forskellige tagfirmaer tilbyder for opgaven, kan det være værd at høre dem, hvad tilbuddet inkluderer. Det kan også være et forhandlingsgrundlag for tagfirmaerne for at i de mindste at matche tilbuddet fra den billigste entreprise.

Husk håndværkerfradraget

Det er ikke alle boligejere, som er klar over det, men man kan faktisk få det, som hedder et håndværkerfradrag som en del af BoligJobOrdningen. Det er ikke alle aspekter af renoveringen af taget, som der gives fradrag for. Typisk gives der kun fradrag for isolering af taget – det vil sige loftisolering (det vil sige arbejdstimer for fjernelse af gammel isolering og arbejdstimer for ny isolering – man får altså ikke fradrag for materialer i forbindelse med isoleringen). Derudover gives der også fradrag for reparation og forbedringer af skorstenen. Til gengæld dækker håndværkerfradraget fx ikke maling af taget, udskiftning af taget samt at finde frem til, om taget indeholder asbest.