Gaveforslag til din mor der har alt

Det gentager sig år efter år – fødselsdage. Når det kommer vil vores nærmeste vil vi gerne give en rigtig god gave, men med alderen får vi mere og mere og samtidig har vi bedre økonomi til selv at købe det, som vi står og mangler.

Her på redaktionen drøfter vi til tider emnet og er enige – der er mange artikler om hvad ”manden der har alt”, men hvad med kvinden? At give gave til vores mor er ikke let, og derfor vil vi gerne give input og forslag til hvordan du kan overraske med en god gave udenfor ønskesedlen.

Sig det med blomster

Indrømmet. En buket er ikke en stor fantastisk idé, men det er sjældent at det slår fejl. Men har du overvejet en anderledes buket? I stedet for at købe blomster hos en blomsterhandel, så kan du også købe blomsterfrø i stedet, så din mor på sigt selv kan plukke til en buket. Du kan fx få fantastisk flotte frø til valmuer, som kan købes online.

Frø til blomster vil betyde din mor kan nyde dem over længere tid, selv placere dem og i mange tilfælde også have glæde af dem året efter.

Hjælp til praktiske ting

Mødre-generationen vil gerne selv, men har også brug for forkælelse. En rigtig god gave er derfor at give hjælp til de mere kedelige ting. Det kan fx at købe hjælp til rengøring, havearbejde eller en håndværker en dag, der hjælper med at gøre huset pænere. Der er gode alt-mulig-mænd, der både kan hjælpe med at sætte hylder op, male og andre praktiske gøremål samme dag.

Lydbøger er et hit

En god forkælelse er at give et abonnement til lydbøger. Med alderen kan der komme udfordringer med øjnene og hænder ift at læse og holde en bog, men lysten til at læse stiger oftest kun. En lydbog er fantastisk til at høre bøger, da det ikke kræver hverken øjne eller hænder. Det kan gøres mens der laves mad, under transport, ordnes have eller bare slappes af, så det er ekstremt fleksibelt.

Der findes en række udbydere af abonnementer til lydbøger, overvej om du vil give et helt år, eller om du vil sikre at det opsiges efter den periode du giver, så du ikke giver en gave, der pludselig bliver en økonomisk udgift til din mor.

Personlig forkælelse

Skal vi blive i kategorien med personlig forkælelse, så er der også en række muligheder her. Det kan både være massage, ansigtspleje og andet i den retning, men det kan også være middag ude, overnatning på hotel eller billetter til teater eller revy. Igen er vores mødre ofte sparsommelige og tænker mere på andre, så sæt hende i centrum. Find en god restaurant og inviter hende ud på, efterfulgt af teater eller opera, alt efter hendes egne præferencer.