Bor du på landet? Husk at tjekke dækning inden du vælger teleselskab

Skal du til at vælge nyt teleselskab, eller er du for nyligt flyttet på landet, kan det være en rigtig god idé at tjekke op på dækningen for det enkelte teleselskab, inden du tegner et nyt abonnement hos et af dem.

Du kan nemlig nemt komme til at vælge et teleselskab, der ikke har verdens bedste dækning i dit område, og så vil det jo være træls at skulle kæmpe med dårligt signal de næste mange måneder, fordi du ikke lige havde tjekket dækningen for teleselskabet inden. Se din mobildækning her, hvis du er i tvivl.

I storbyen er der ofte ikke problemer

Grunden til, at du ikke skal være så bekymret for din dækning i storbyen, er, at der ofte er rigeligt med master i og omkring storbyen. Derfor er det som udgangspunkt relativt ligegyldigt, hvilket net du er på, da alle telenet plejer at dække godt i samtlige storbyer i landet.

Det er noget andet, når vi kommer ud på landet, da der begynder at være længere og længere mellem masterne. På den måde kan du sagtens bo i et område, hvor du måske kun er i nærheden af et eller to netværk. Men har du valgt en udbyder, der opererer på det tredje eller fjerde netværk, er det klart, at du vil have dårlig dækning på din telefon.

Flere teleselskaber på samme netværk

Det er også godt at være opmærksom på, at der sagtens kan være flere forskellige teleselskaber, der arbejder på det samme netværk. TDC’s netværk er nok det netværk i landet, der har flest mobilselskaber kørende. Men også 3’s og Telia & Telenors netværk har flere mobilselskaber tilknyttet.

Derfor kan det være en god idé at undersøge, hvilket netværk det enkelte teleselskab er på, så du kan tjekke dækningen for det enkelte selskab.

Opretter du dig eksempelvis hos Oister, vil du være tilkoblet 3’s netværk, og derfor vil det være en god idé at tjekke dækningen for 3’s netværk i dit område.

Det er nemt at tjekke dækningen i dit område, og det tager ingen tid at gøre det. Derfor er det også oplagt at få det gjort, inden du vælger et netværk eller et teleselskab at oprette dig hos.

Hvis du husker at gøre det, er der minimal risiko for, at du skal kæmpe med dårlig dækning, når du først har fået dig et mobilabonnement.